Foto: Christian Vargahed

Två personer avlidna efter brand i husvagn på camping i Askersund

Publicerad

Två personer avled under natten mot lördagen i samband med en kraftig husvagnsbrand på en camping, strax söder om Askersund. Polisen har spärrat av platsen för att genomföra teknisk undersökning.

Det var vid klockan 02.06 på lördagsnatten som larmet kom. Enligt larmet brann det i en husvagn på campingen Husabergs Udde, strax söder om Askersund.

– Vi blev kallade dit klockan 02.10. När vi kom fram brann det i en husvagn och räddningstjänsten hade inlett släckningsarbete. Två personer har anträffats avlidna. Anhöriga är underrättade och vi går inte ut med några uppgifter om ålder, kön eller hemvist, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen region Bergslagen.

Stor spridningsrisk

Räddningstjänst, polis och ambulans hade flera enheter på plats under nattens räddningsinsats.

– Det rapporterades stor spridningsrisk när räddningstjänsten kom fram. De har haft nio enheter på plats under insatsen och två ambulanser, men ingen person fördes från platsen i ambulans, säger Charlotte Wotz Ader, teamledare på SOS-Alarm.

Ingen misstanke om brott

Polisen finns fortfarande kvar och bevakar platsen under lördagsförmiddagen, men det finns ingen misstanke om brott.

– Vi rubricerar händelsen i nuläget som allmänfarlig vårdslöshet. Vi har spärrat av platsen för att genomföra en teknisk undersökning under dagen och har polisbevakning på platsen, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen region Bergslagen.

Orsaken till varför branden uppstod är ännu oklar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer