Brand i byggnad på Bofors industriområde i Karlskoga – spred sig till taket

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om brand i byggnad på Bofors industriområde i Karlskoga kom sent på torsdagseftermiddagen. Flera styrkor från räddningstjänsten kallades till platsen.

Larmet om branden kom klockan 16.49 och den inträffade i en byggnad på Projektilgatan.

– Det skall röra sig om brand i ett härdkar. Det är rökfyllt i lokalen och styrkor från Karlskoga, Degerfors och Kristinehamn är på väg till platsen, uppger larmoperatören vid Bergslagens räddningstjänst vid 17.15-tiden.

Enligt densamma skall det röra sig om en verkstadslokal och härdkar används för att sänka ned upphettade metallgodsstycken i vätska.

100 meter lång byggnad

Den aktuella branden skall vara begränsad till en byggnad på området.

Vid 17.30 tiden vädrades röken ut. Det finns inga uppgifter om eventuella personskador.

– Det finns ingen risk för spridning och de vädrar just nu ut röken för att kunna påbörja släckningsarbetet, säger larmoperatören vid Bergslagens räddningstjänst.

Spred sig till takkonstruktion

Vid 18-tiden uppger larmcentralen att branden spridit sig till taket på byggnaden.

– Det ryker ganska mycket. De har börjat släcka, men det brinner på en sträcka om cirka 25 meter i takkonstruktionen på mitten av byggnaden.

– Det är en krypbrand som är ganska svårsläckt. Vi har tre stationer på plats och jobbar från höghöjdsfordon eftersom vi inte kan vara på taket och vi räknar med att hålla på ett par timmar. Ursprungsbranden i härdkaret är släckt, säger Tomas Carlsén, som är räddningschef i beredskap vid 19-tiden.

Polisen uppger på sin hemsida att ingen person skadades i branden och att det inte finns misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.