– Vi har påtalat ett antal fel till SOS Alarm när vi haft fel i alarmeringen, och vi har fått tillbaka att de ska åtgärda det. Varför det sker felaktigheter ibland, det har vi inte exakt fått reda på ännu, säger Håkan Fehne, ställföreträdande räddningschefen vid Mälardalens brand-och räddningsförbund.
På SOS Alarm är man inte omedveten om kritiken.
– Det är naturligtvis inte bra om det är så och vi vet att det har hänt några gånger att det varit svårt att positionera ärenden. Vi vet att det var i början i mars och framåt några månader, säger SOS Alarms presstalesman Sverker Petersson.
För olika typer av olyckshändelser har Mälardalens brand-och räddningsförbund gett instruktioner om hur det ska larmas ut till SOS Alarm.
”Är allvarligt”
– De har inte följts helt och hållet och varför detta inte har gjorts, det har vi inte fått något riktigt svar på ännu, säger räddningschefen till Tvärsnytt.
Att räddningstjänsten skulle kunna få fel position och kanske i värsta fall åka till fel adress, är det inte allvarligt?
– Jo, det är klart att det är allvarligt, men nu är det människor som ska kommunicera med varandra och ibland begås misstag, säger Sverker Petersson på SOS Alarm.
Han bekräftar att SOS Alarm kommer att ha möten med ledningen för räddningtjänsten för att reda ut problemen, först i september dock.