Brandkåren släckte skogsbrand i Laxå

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen upptäcktes en rökpelare söder om Saltängen i närheten av ett elljusspår i Laxå. Det visades vara en skogsbrand som räddningtjänsten fick jobba med under hela natten till lördagen.

Enligt räddningtjänsten rörde det sig om en skogsbrand på 100 gånger 100 meter. Tre brandstyrkor och två släckningshelikoptrar var på plats och deltog i släckningsarbetet.

Skogsbranden ska ha innefattat öppna lågor och en långsam spridningsrisk innan vattenbombningarna blev en framgång vid 21-tiden på fredagskvällen.

Under natten har räddningtjänsten varit kvar på plats och bevakat området. Nu på morgonen meddelar Nerikes brandkår att de kommer att lämna platsen under förmiddagen.

– Vi kommer att avsluta nu på förmiddagen och lämna över till markägaren, säger Tobias Frohm, inre befäl på Nerikes brandkår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.