Bronsplats för Sverige i lagtävlingen. Winny He från Stråssa i mitten. Foto: Gymnastikförbundet

Bronsmedaljer efter NM i rytmisk gymnastik

Uppdaterad
Publicerad

Under helgens nordiska mästerskap i rytmisk gymnastik kammade Winny He från Stråssa hem flera bronsmedaljer i olika tävlingsmoment.

Det svenska seniorlaget bestod av Cassandra Pettersson, Winny He, Clara Göthberg, Wilma Mårtensson och Alma Wikström och tillsammans placerade de sig trea under lördagen.

Under söndagen tävlade även Winny He i klassen DTQ, där man tävlar tillsammans två, tre eller fyra gymnaster, tillsammans med Wilma Skanse. Även där blev det brons.

– De svenska gymnasterna har genomfört bra tävlingar här i Norge. Vissa småmissar har funnits, men som helhet har gymnasterna presterat bra och får med sig fina erfarenheter för framtiden, säger Jenny Engdahl, förbundskapten för det svenska landslaget i rytmisk gymnastik, i ett pressmeddelande.

Winny He tävlar i boll, käglor och band.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.