Bild från förra årets Hindersmässa. Foto: Linnea Gustafson/SVT

Centrala Örebro blir en stor marknadsplats

Uppdaterad
Publicerad

Det nalkas premiär för marknadsåret och först ut i vanlig ordning är Hindersmässan, med anor flera hundra år bakåt i tiden.

Knallarna som kommer att sätta upp sina stånd med prylar till försäljning uppgår till runt 155 stycken och försäljningsplatserna är fullbokade. På onsdag tar de plats i centrala Örebro och invånarna som promenerar i centrum kan orientera sig bland brända mandlar, lädervaror, plastpåsar och korvar.

– Det som jag kommer på är nytt i år är havtornsgrejer, det är det jag vet på rak arm som inte funnits med sedan tidigare, säger Sunil Dodiya, marknadsansvarig.

Tolv nya bland veteraner

De flesta knallar har varit med förr, det är bara tolv som kommer att stå där för första gången. Att marknaden lockar intresse år efter år tror Sunil beror på att den kickar igång marknadsåret.

– Det här är den första marknaden som startar marknadskalendern. Det är en stor grej som lockar många som åker runt och vill stå på martknader.

Hindersmässan innebär att det kommer vara begränsningar i busstrafiken i de centrala delarna. Marknaden pågår mellan den 24 och 27 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.