Champions league – ekonomiskt lotteri för Kif

Uppdaterad
Publicerad

Att spela i Champions league kan, för en damfotbollsklubb, vara som att gå på kasino och satsa hela klubbens ekonomi på roulette – stora insatser med liten chans att vinna.

Tidigare har Umeå, Linköping, Tyresö och Malmö dragit ekonomiska nitlotter och nu är det kanske Örebros tur.

– Nu har vi sån kontroll på ekonomin och så fick vi elitlicensen och vi har stabil likviditet året ut och den här matchen som blev så succéartad, så nu är jag inte ett dugg orolig över att det skulle tära på vår ekonomi, säger ordföranden Charlotta Nordenberg.

KIF Örebro

Umeå, med två Champions league-guld har varit nära konkurs två gånger de senaste åren och Kif Örebro var nyligen också på ruinens brant. Så sent som förra veckan godkände förbundet räkenskaperna och beviljade klubben elitlicens för nästa säsong.

Men trots minimal chans att vinna så kan Champions league lösa Kifs ekonomi, det tack vare rekordpubliken som såg hemmamatchen mot Paris saint-germain förra veckan.

– Det har stärkt upp ekonomin nu, det är lite tråkigt att det behöver vara så men vi är ju vana.

Men även om ekonomin är i hamn så finns fler orosmoln. Klubben står snart utan tränare, måste rekrytera en klubbchef, samtidigt som många av spelarna saknar kontrakt för nästa säsong. Ett arbete som pågår förfullt i andra föreningar.

– Jo, visst det hade varit bra om vi signat spelare men jag vet att vi kommer att göra det. Vi kommer att få en trupp till nästa år men hur den kommer att se ut vet vi först om några veckor, säger Charlotta Nordenberg ordförande i Kif Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KIF Örebro

Mer i ämnet