Johan Blom. Foto: SVT

Chefen för myndighet i Västerås bor inte i länet

Uppdaterad
Publicerad

Trots att cirka 100 statliga myndigheter har placerats på andra orter än Stockholm för att sprida makten, är det många av deras chefer som väljer att bo i huvudstaden. I Västerås på myndigheten för Yrkeshögskolan är det endast en av sju som bor i länet.

2009 fick Västerås myndigheten för Yrkeshögskolan, där tre av sju i ledningen bor i Stockholm. Bara en är skriven i Västmanland. Johan Blom är vikarierande generaldirektör på myndigheten och bor själv i Solna.

Är det ett problem att du bor i Solna?

#svthelasverige

– Myndigheten är en nationell myndighet och har intressenter över hela landet, så verksamhetsmässigt är det nog inget problem.

Generellt sett är det ett problem att många av Sveriges myndigheters chefer väljer att bo i Stockholm?

-  Jag kan bara tala om våran myndighet. Det är den jag vet något om, och vi som har ett nationellt uppdrag vi berörs nog inte av var våra chefer är skrivna.

Hur mycket av arbetstiden är du i Stockholm?

– En  liten del är jag i Stockholm. Jag är mest i Hässleholm, Västerås och runt om i landet. Men vissa möten är i Stockholm, exempelvis de som vi har med departementet.

Var är du just nu?

– Just nu är jag i Stockholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#svthelasverige

Mer i ämnet