Chris Kläfford. Foto: TV4

Chris Kläfford fick stående ovationer i amerikanska Talang – gick vidare utan tvekan

Publicerad

Inför en berörd publik sjöng Chris Kläfford John Lennons ”Imagine”. När det var dags för refrängen fick han, på typiskt amerikanskt vis, stående ovationer. Nu är han vidare i den tv-sända talangtävlingen.

Chris Kläfford från Ramsberg i Lindesbergs kommun fick sitt genombrott när han 2017 vann det svenska tv-programmet Idol. Nu söker han lyckan på andra sidan Atlanten.

Inför sitt framträdande i det amerikanska tv-programmet America's got talent berättade han för tv-tittarna och juryn om sin uppväxt i Ramsberg.

– Jag växte upp i en liten by i Sverige med högst 15 invånare och nästan alla var min familj.

Berättelsen om uppväxten i Ramsberg rev ner skratt från juryn och publiken. Kläfford berättade även hur han började sin karriär genom att spela på små barer och att hans pappa alltid uppmuntrade honom att fortsätta kämpa.

– Att vara med i det här programmet handlar mycket om att göra min pappa stolt, säger han inför kameran.

Stående ovationer

Under Kläffords uppträdande syns berörda åskådare och jurymedlemmar. När det är dags för slutrefrängen reser sig publiken och ger honom stående ovationer. Efter låten ser man även hur juryn reser sig och applåderar.

– Jag såg hur känslosam du var och hur mycket det här betydde för dig, säger jurymedlemmen Simon Cowell, som senare fortsätter ösa beröm över Kläfford.

– Jag älskade vad du gjorde med låten, med din röst. Jag älskar personer som kan tolka om låtar och du gjorde något speciellt med den. Det var fantastiskt!

Mamma är stolt

En som är stolt är Chris mamma, Marie Björn, som i dag är på arbetet i Karlskoga.

– Det är svårt att ta in det här. Att han vann Idol är fortfarande stort. Jag är glad att det går bra för honom och det är skönt att se att han är sig själv och blir omtyckt.

Hon gick upp tidigt i morse för att kunna se TV-sändningen.

– Jag såg att han var nervös. En mamma känner sin son.

Youtube-raket

Efter att Chris Kläfford sjungit färdigt var det dags för de fyra jurymedlemmarna att ge sitt utlåtande. Samtliga röstade för att Kläfford skulle gå vidare i tävlingen.

Efter att framträdandet sänts på amerikansk tv skrev Chris ”That was intense” på sociala medier.

Youtube-klippet med Chris Kläffords medverkan har efter sju timmar fått nästan 900 000 visningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer