Foto: SVT

Svartå skola öppnar igen på onsdag – ingen smittad av corona

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsmorgonen meddelade Degerfors kommun att Svartå skola skulle hållas stängd för sanering efter att en medarbetare på skolan smittats av covid-19.

Nu på eftermiddagen meddelade kommunen att det efter smittspårning uppdagats att det inte finns någon smitta och att det inte finns någon anledning att hålla skolan stängd.

– Skolan kommer öppna igen 18 mars. Imorgon har vi studiedag annars hade vi öppnat då, säger Timmie Falk, kommunikatör på Degerfors kommun.

Coronaviruset i Örebro län

I onsdags förra veckan gick Degerfors kommun upp i stabsläge med anledning av coronaviruset.

”Vår kommun arbetar aktivt på olika sätt för att förhindra smittspridning och vi bevakar och följer alla nationella riktlinjer. Vi tar frågan med coronaviruset på största allvar och vi har därför gått in i beredskapsläge. Vår högsta prioritet är att skydda våra mest sårbara grupper och minimera smittspridning i vårt samhälle”, säger Teresa Zetterblad, kommundirektör, i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet