Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flera ur personalen på akut-, geriatrik och medicinavdelningen på Lindesbergs lasarett har konstaterats ha covid -19. Foto: Pelle Råssjö /SVT

Covid-19 konstaterad bland personal på Lindesbergs lasarett

Uppdaterad
Publicerad

Flera ur personalen på Lindesbergs lasarett har konstaterats vara smittade av covid -19. Läget är ansträngt, men under kontroll enligt Marie-Louise Forsberg-Fransson, verksamhetschef för medicin och geriatrik.

– Vi har extramöten för att kontinuerligt lösa bemanningen, säger hon.

Det är under senare delen av hösten som spridningen av covidviruset tagit fart i den norra delen av Örebro län.

– Vi har klarat oss väl tidigare, men strax före jul började det öka här, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson, verksamhetschef för medicin och geriatrik vid Lindebergs lasarett.

Tio konstaterade fall

Minst tio vårdpersonal och läkare har drabbats av covid-19.

Hur klarar ni personalsituationen?

– Vi löser det jättebra inom hela norra området och har kontinuerligt möten. Samarbetet fungerar väl. Sedan uppmanar vi personalen extra mycket om spritning och att hålla avstånd i personalutrymmen. Vi spritar även ytor extra mycket.

Skört läge

Hon beskriver läget just nu som ansträngt, men under kontroll. Samtidigt finns medvetenheten att situationen snabbt kan ändras.

– Läget är skört. Det är en skillnad jämfört med våren, då vi hade fler personer från hela området som kunde hjälpa till och då var mer av de övriga verksamheterna stängda. Nu försöker vi hålla igång så mycket verksamhet som möjligt. Samtidigt finns diskussioner bland personal om muterat virus med oro och rädsla och det är ju en allvarlig sjukdom som vi inte är vana med att hantera, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet