Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polis på plats i Brickebacken Foto: SVT

Dagen efter skottlossningen – lugnt i Brickebackens centrum

Uppdaterad
Publicerad

Efter onsdagskvällens skottlossning, där en man skadades, var det förhållandevis lugnt i Brickebacken under torsdagen. Men samtidigt upplever vissa en större otrygghet.

– Det känns inte bra att det händer sådana grejer, speciellt eftersom det finns barn och familjer här. Man blir osäker för sina barn, om de ska gå och handla här i centrum till exempel. Det känns inte okej, man blir rädd, säger Abbas Algerbawi som bor i Brickebacken.

Hosyar Zakholi bodde i Brickebacken i över 15 år, men har nyss flyttat därifrån. Han jobbar fortfarande på restaurangen i centrum.

– Jag var i köket när jag hörde skotten. Då gick jag ut och folk sprang härifrån och skrek. Det känns inte bra, tur att jag flyttade härifrån.

Morgan Pettersson tycker däremot att det är synd att området bara uppmärksammas när något sådant här händer och menar att det inte speglar Brickebacken som bostadsområde.

– Jag upplever det inte så som medierna framställer det. Nu hände detta och media är snabbt på plats, men annars upplever jag Brickebacken som väldigt lugnt och skönt att bo i. För mig har det inte förändrats, även om det är tragiskt det som hänt så klart.

– Det som kan behövas i framtiden är att det finns lite mer kvarterspoliser som visar upp sig innan det händer. Mer förebyggande så att det blir lugn och ro. Brickebackens centrum är väl en plats där det händer skit, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skottlossning i Brickebacken

Mer i ämnet