Både polis och ambulans kallades till Brickebacken centrum på onsdagskvällen efter larm om skottlossning. Foto: Thomas Wedin/SVT

Polisen efter skottlossningen i Brickebacken: ”Tur att inte fler blev skadade”

Uppdaterad
Publicerad

I dag genomförde polisen en ny teknisk undersökning i Brickebacken efter skottlossningen för en vecka sedan – som enligt polisen kunde ha slutat mycket värre.

– Det är en väldig tur att inte fler blev skadade. Det var mycket människor på platsen och flera skott avlossades, säger polisens utredare för grova brott, Kristoffer Zickbauer.

Det var i onsdags förra veckan som en man under tidig kväll sköts i benet. Han fördes då till sjukhus, men har nu fått lämna sjukhuset och mår, enligt Zickbauer, efter omständigheterna bra.

Polisen arbetar efter flera hypoteser

Mannen har förhörts av polis, men om han är känd av polisen sedan tidigare vill Zickbauer inte kommentera. Han säger att man i nuläget jobbar utifrån ett antal olika hypoteser.

– Vem som var måltavla vill jag låta vara osagt i nuläget. Det kan vara målsäganden, men det kan också vara någon annan, säger Kristoffer Zickbauer.

Inväntar svar från analys

Sedan i onsdags har flera personer förhörts och teknisk bevisning har skickats på analys. Senast i dag genomfördes en ny teknisk undersökning i området. Nu fortsätter polisens arbete med både inre och yttre spaning.

– Jag hoppas att vi snart får svar på de analyser vi redan skickat, med tanke på brottets allvarlighetsgrad.

Ingen är än så länge frihetsberövad och polisen vill inte gå in på om det finns misstänkta eller om det rör sig om en eller flera gärningspersoner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skottlossning i Brickebacken

Mer i ämnet