Gruppen Tropical Mix är redo för helgens tävling. Foto: Privat.

Tropcial Mix visar upp sig i karusellen

Publicerad

På lördag är det dags för riksfestival i Livekarusellen och Danskarusellen 2018. Från Örebro tävlar bland annat gruppen Tropcial Mix som ska uppträda med ett speciellt nummer.

Under våren har grupper och artister dansat och spelat på scener runt om i hela landet. Många av dem har gjort scendebut i dans- och musikturnén som arrangeras av Studiefrämjandet i samarbete med föreningar och fritidsgårdar.

Tävlingsdebut

För Tropical Mix blir det första gången de tävlar i Danskarusellen.

– Det är första gången för gruppen och för mig att vara med och tävla i Danskarusellen, det ska blir riktigt roligt, säger gruppens tränare Camilla Örvill.

Gruppens koreografi på fyra minuter kommer att rikta ett budskap till utsatta barn i världen, och tävlingen är så mycket mer än bara en danstävling, menar tränaren.

”Kändis för en dag”

– Danskarusellen handlar inte om själva tävlandet utan om att möta barn och ungdomar från hela länet, och testa på olika dansstilar. Ungdomarna kommer få testa på hur det är att vara kändis för en dag, säger Camilla Örvill.

Ungefär 750 musiker och 500 dansare har medverkat i årets karuseller. Totalt har cirka 100 spelningar och 25 stora dansevenemang inklusive turnéstopp och distriktsfestivaler genomförts i hela Sverige.

Kort om Livekarusellen och Danskarusellen

Visa

Livekarusellen arrangeras av Studiefrämjandet i samarbete med lokala arrangörer, fritidsgårdar, och föreningar. Livekarusellen startade (som Rockkarusellen) i Linköping 1987 och har sedan dess involverat tusentals band och artister över hela landet. Sedan några år tillbaka finns också Danskarusellen. Alla är välkomna oavsett musik/dansstil, ålder och erfarenhet.

Källa: Studiefrämjandet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer