Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du höra Knut Säborg berätta om sina bästa minnen, vad som driver honom och vad som har förändrats under de 25 åren. Foto: David Fiedler/SVT.

Dansprofilen har arrangerat internationella tävlingar i Örebro – i 25 år

Publicerad

I hela 25 år har dansprofilen Knut Säborg och hans dansstudio arrangerat internationella tävlingar. Oftast i Örebro, men det har även skett på andra platser i länet. Under helgens nordiska öppna mästerskap uppmärksammades jubileet.

Över 600 dansare från nio olika länder tog sig till Idrottshuset i Örebro i helgen för att göra upp i Nordic Grand Prix.

Tävlingen arrangerades av Knut Säborg Dansstudio.

– De är allt från barn till person över 50 år som är med och tävlar, säger Knut.

Jubileum

Helgens tävling är inte direkt den första stora internationella tillställningen som Knut och hans dansstudio är med och arrangerar.

Under lördagen uppmärksammades faktumet att det nu gått 25 år sedan Knut var med och arrangerade en internationell tävling för första gången.

Titta på klippet för att höra Knut berätta om sina tre bästa minnen genom åren och för att se bilder både från helgens tävling och från förr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.