Sverigeeliten i beachvolleyboll tävlar på Järntorget.

Sverigeeliten i beachvolleyboll bjuder på folkfest mitt i stan

Uppdaterad
Publicerad

Stora mängder med sand har placerats ut på Järntorget. Anledningen är att Sverigeeliten i beachvolleyboll kommer att göra upp i Örebro under helgen.

Den som passerat Järntorget har säkert reagerat över den stora mängden sand som placerats ut i höjd med slottet. Här kommer finalen av Swedish beach tour avgöras på lördag.

Det var tre år sedan som den svenska eliten i beachvolley senast gjorde upp i Örebro. Inför återkomsten spänner arrangörerna musklerna ordenligt inför turneringen.

”Kommer bli en häftig inramning”

– Målet har alltid varit att komma tillbaka till Örebro. Vi är stolta över att ha fått förtroendet att arrangera tourfinalen i Örebro. Det kommer bli en häftig inramning med slottet som bakgrund, säger projektledare Anders Persson från Beachbrothers BC till svenska volleybollförbundets hemsida.

Redan under torsdagen inleddes tävlingarna på Beachbrothers Arena vid Alnängsbadet. Under fredagen intar Sverigeeliten Järntorget som har preparerats med en ”sandlåda” på 190 ton.

Damfinalen avgörs klockan 14.00 på lördag och herrfinalen klockan 15.00.

Volleybollfesten fortsätter hela helgen

Det bjuds inte bara på högklassig beachvolleyboll under helgen. Efter lördagens finaler av Swedish beach tour tar det svenska herrlandslaget i volleyboll emot gruppfavoriten Grekland i EM-kvalets hemmapremiär. Premiären spelas i Idrottshuset i Örebro med start klockan 17 på lördag.

Dagen därpå är det damlandslagets tur att spela EM-kval i Idrottshuset. Klockan 16 inleds deras match mot Estland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.