Klass 4 på Viktoriaskolan i Brickenbacken fick ett rejält tillskott till klasskassan som län för mödan. Foto: Peter Comstedt /SVT

De är bäst i landet på batterijakt

Publicerad

Eleverna på Viktoriaskolan är bäst på att samla in och att få andra att samla in gamla batterier. Efter att ha deltagit i nationella Batterijakten fick fjärdeklassarna dagens bästa överraskning på onsdagsmorgonen.

Batterijakten är en tävling i återvinning för alla fjärdeklassare i Sverige som bland annat anordnas av Håll Sverige Rent. Sammanlagt har 35.000 elever samlat in 126 ton batterier.

SVT Play: Se inslaget här

Men i årets upplaga har det inte bara handlat om att samla in så många gamla batterier som möjligt utan också att utnyttja sin kreativitet för att göra fler uppmärksamma på att batterier inte ska slängas i soporna.

Verkligen varit modiga

Klass 4 på Viktoriaskolan har bland annat gjort så kallade flash-mobs runt om i Örebro och dansat för att få folk att stanna upp så de kan dela ut flygblad och därmed vunnit den kreativa delen.

Klassen fick ett rejält tillskott till klasskassan för sin insats. Foto: Peter Comstedt /SVT

– De har verkligen varit modiga som dansat i butiker och på gator, säger Sabina Schött som är pressansvarig på Batterijakten.

Överraskningsfest väntade

Men eleverna på Viktoriaskolan har även fått höga poäng i de andra två delmomentet och kan därmed utses till vinnare av Batterijakten 2017.

Humortrion Joel Adolphson och bröderna Victor och Emil Beer från IJWTBC dök upp i klassrummet. Foto: Peter Comstedt /SVT

När klassen kom till skolan på onsdagen överraskades de av både youtubefenomenet IJWTBC (I Just Want To Be Cool), prisutdelning och tårtkalas.

SVT Örebro var på plats och bilderna kommer du att kunna se här inom kort!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer