Elisabeth Johansson i mitten är lagledare för ”Betty´s Bitches”. Foto: Johannes Weckström /SVT

De kämpade i jippoloppet

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen hölls ett eventlopp med olika hinder i centrala Örebro. Lärarstudenten Elisabeth som pluggar vid universitetet drog ihop ett gäng kompisar och kämpade sig genom eld och vatten.

Elisabeth kommer springande i täten för en del av sitt lag när de värmer upp inför starten av loppet vid Våghustorget i Örebro. Hon är lagledare för ”Betty´s Bitches”. Med andan i halsen tio minuter kvar till start får vi en kort pratstund med henne.

– Jag är från Borlänge, men studerar till lärare här i Örebro. Vårt lag består av ett gäng studenter från olika hörn av Sverige, mestadels från Örebro, men även Dalarna, Stockholm och Karlstad. För de flesta av oss är det här vårt första lopp, säger Elisabeth ”Betty” Johansson.

Lärarstudenten Elisabeth Johansson var förväntansfull innan starten. Foto: Johannes Weckström /SVT

Tuff bana

Det som väntade längs banan var utmaningar för både armar och ben, genom eld och vatten. Hinder högt och lågt.

– Vi har bildat laget för att få en träningsmotivation och för att göra något kul, så det skall bli jätteroligt att springa, säger Elisabeth.

Inför publik

Så här nära start var det uppenbart vad skillnaden mot hennes normala löpning var förutom banans olika hinder. Längs banan var det många nyfikna åskådare som samlats för att på distans studera människans kämparglöd och begränsningar.

– Det är lite nervöst, eftersom det är ett stadslopp och jag tidigare bara har sprungit fältlopp, men det känns roligt med publiken och med en ny arena, säger hon.

Fler träningsmotiverande utmaningar

Redan innan loppet var avklarat var det tydligt att hon inte räds utmaningar och siktar på fler annorlunda tävlingslopp under året.

– Det blir nog Tough Race och ett lopp i Stockholm på Vällinge, hemvärnets stridsskola, säger Elisabeth.

Hon betade själv av lördagens tuffa 8-kilometersbana på tiden 1:21:45.

Loppet i Örebro lockade i år cirka 1600 startande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.