Foto: SVT

De springer för Ghana

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon är det dags för välgörenhetseventet ÖSK-loppet i Örebro. Med och springer är Elin Ekerheim och Jenny Grip som ligger bakom Time for Ghana och i år har de fått förstärkning för att samla in pengar.

– Förra året var vi fem löpare men i år är vi 29 som är med och bland annat är det en tjejgrupp från Tegelbruket som är med och springer, säger  Elin Ekerheim.

Välgörenhetsloppet arrangeras av ÖSK-ungdom och på 30 minuter ska varje deltagare ta sig runt så många varv som möjligt på en 500-metersbana.

– Förra året fick vi ihop 8.000 kronor och i år hoppas vi minst på det dubbla, säger Jenny Grip.

Det var förra året som Jenni och Elin startade Time for Ghana. Tillsammans har de bland annat har cyklat Vänern runt och sprungit Lidingöloppet för att samla in pengar så föräldralösa barn får chansen att gå i skolan.

– Vi samlade in 132.000 kronor förra året och nu går barnen den andra terminen och de kommer att slutföra skolan, säger Elin Ekerheim.

I år ska Jenni och Elin bland annat tävla i triathlon och köra cykellopp. Så de får kämpa för pengarna de samlar in.

– Det är vilja och vi kämpar och även om det är riktigt jobbigt ibland så kör vi, säger Elin Ekerheim.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.