Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Robin Karlsson och Harriet Åhlund är bibliotekarier i Degerfors och blandar ordinarie arbetsuppgifter med att skapa sketcher på sociala medier. Foto: SVT

Degerfors bibliotek gör viral succé

Uppdaterad
Publicerad

Med sina 30 tusen följare har Degerfors bibliotek gjort stor framgång på sociala medier där de lägger ut material som skiljer sig lite från det klassiska bibliotekskontot.

I biblotekets sociala mediekanaler lägger de ut sketcher som kretsar kring karaktärerna som arbetar på biblioteket. Vanligt förekommande är Robin och Harriet som tvingas arbeta tillsammans trots att deras personligheter går vida isär.

De har fått uppskattning för sina videor och humoristiska inlägg en längre tid. Men 2021 började det ta fart på riktigt, berättar Robin Karlsson, som har hand om sociala medier på Degerfors bibliotek, i en intervju i morgonstudion. Vad som händer framöver för sagan om Degerfors biblioteks fiktiva väg är inte helt klart, men fler möjligheter börjar visa sig.

– Vi är i ett läge där vi har etablerat kontakt med ett produktionsbolag, men det är i ett väldigt grundläggande stadium, säger Robin Karlsson i Morgonstudion.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.