Hemmapremiären för Degerfors IF spelas inte på Stora valla utan på Behrn arena istället. Suzanne Hällström klubbchef för Degerfors IF menar att det är det bästa alternativet för att kunna spela på Stora valla under de kommande månaderna. Foto: SVT

Degerfors hemmapremiär spelas på Behrn arena

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen hemmapremiär på Stora Valla i Degerfors på söndag. Degerfors IF har beslutat att flytta matchen till Behrn arena i Örebro, på grund av hemmaplanens underlag.

SVT Nyheter Örebro har tidigare rapporterat att Degerfors IF:s hemmaplan inte varit spelklar för Allsvenskan. Det kommer den heller inte vara inför hemmapremiären på söndag mot Kalmar FF, även om Svenska fotbollförbundets besiktningsbeslut ännu inte kommit.

– Vi vet hur en plan ska se ut när den är godkänd för spel och troligen kommer planen tyvärr bli underkänd, säger klubbchefen Suzanne Hällström.

Degerfors IF

Svenska fotbollförbundet besökte Stora Valla under vecka 14 för att besikta planens skick inför söndagens match. Beskedet har ännu inte kommit, men nu väljer alltså klubben att flytta matchen.

– Vi räddar de kommande matcherna helt enkelt. Spelar vi nu på söndag kommer vi kanske inte kunna spela på Valla de kommande månaderna eftersom det kommer vara helt förstört då, säger klubbchefen.

Klubben räknar med att första matchen på hemmaplan blir den 9 maj mot Djurgårdens IF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Degerfors IF

Mer i ämnet