Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arbetet med att rusta Stora valla hade fortgått oavsett utgång i årets allsvenska serie enligt kommundiriktören och förvaltningschefen i Degerfors. Foto: SVT

”Degerfors IF är jätteviktiga för Degerfors”

Uppdaterad
Publicerad

Arbetet med att rusta upp Stora Valla hade fortgått även om Degerfors IF hade åkt ur allsvenskan i år då budgeteringen för bygget redan varit klar sedan länge. Till 2023 är det tänkt att den nya sittplatsläktaren med 2 000 platser ska vara klar vilket kommer innebära en maxpublik på 6 000 personer.

Degerfors kommun som är ägare till Stora Valla har tidigare bestämt att avsätta 51 miljoner för att få upp arenan till allsvensk standard. Tidigare har pengarna gått åt bland annat en ny gräsplan och ny belysning men nu ska arbetet med de nya läktarna börja. En investering som redan varit budgeterad sedan länge.

– Vi har avsatt en investeringsbudget på 25 miljoner för en ny läktare. Vi måste fylla kraven för en allsvensk arena. Det har varit en massa justeringar för att få arenan godkänd. Det är den här 52-punkterslistan som gäller för alla allsvenska klubbar, säger Magnus Ådén, förvaltningschef på serviceförvaltningen i Degerfors kommun.

– Det är roligt för spelare för klubben och för orten. Degerfors IF är jätteviktiga för Degerfors, säger Björn Johansson tillförordnad kommundirektör Degerfors kommun.

Hör mer i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Degerfors IF

Mer i ämnet
Mer Örebro
Mer Nyheter