Kommunhuset i Degerfors Foto: Johannes Weckström /SVT

Degerforsalliansen inte överens i budgetarbetet

Uppdaterad
Publicerad

Det blocköverskridande styret i Degerfors kommun har spruckit efter att partierna inte kommit överens i budgetarbetete.

Det är Karlskoga tidning som rapporterar om att tisdagens budgetförhandlingar slutade med att partierna inte var överens när det kommer till hur nämnderna ska spara pengar. Det finns även ett förslag om skattehöjning på en krona, men där ska partierna vara överens.

– Det handlar om att vi står för långt ifrån varandra när vi pratade om de sparåtgärder vi behöver göra med tanke på det underskott vi har i kommunen, säger Johanna Svärd (S), kommunalråd, till SVT Nyheter Örebro.

Representanter från Moderaterna och Centerpartiet ska enligt tidningen ha lämnat förhandlingsbordet under tisdagskvällen.

Degerforsalliansen består av partierna Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet och Liberalerna. Men nu har samarbetet alltså spruckit.

– Vi har räckt ut en hand till Vänsterpartiet och ser om vi tillsammans kan komma överens om en stadig budget, tillsammans med Liberalerna, säger Johanna Svärd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer