Den fördröjda julbelysningen har anlänt

Uppdaterad
Publicerad

I början av december brukar Drottningsgatan och Storgatan i Örebro prydas av julbelysning men på grund av pandemin har belysningen i år blivit sen. Med bara en vecka kvar till julafton har nu de första delarna kommit på plats.

Den gamla belysningen som suttit på Örebros paradgata var för trasig och har inte kunnat sättas upp provisoriskt i väntan på den nya. Istället har City Örebro som beställde en ny före midsommar helt sonika fått vänta. Men nu, en vecka innan julafton har den anlänt och den första delen har satts upp över Storgatan.

– Arbetshypotesen är att vi ska få upp allt innan jul, men det är svårt att säga när det är en ny investering att ge en exakt tidsplan, men de jobbar på så fort de kan, säger Malin Carlsson , tillförordnad vd på City Örebro.

Julbelysning

Trots att belysningen är sen, så är hon glad att den nu har kommit, eftersom julbelysning är en del av julkänslan i Örebro.

Hör mer och se den belysning som hittills monterats upp i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Julbelysning

Mer i ämnet