Bittan Dyplin, president MC-klubben M.I.L.F mer än nöjd med knutteuppslutning och insamlingen till Kvinnohuset. Foto: Johannes Weckström /SVT

Presidenten: ”Det gick över, över, över förväntan”

Publicerad

Det blev fler deltagare än väntat som anslöt sig till lördagens MC-kortege genom centrala Örebro.
Målet för insamlingen till Kvinnohuset i Örebro överträffades nästan med det dubbla.
– Det har varit en helt magisk dag, kan jag säga, berättar klubbens president Bittan Dyplin.

Kulmen på många månaders planering mynnade strax innan utsatt tid ut i ett kontrollerat muller genom Örebro på lördagen.

– Vi fick lova att starta strax innan klockan 14. Anledningen är att vi var så många ekipage. Det gjorde att vi var tvungna att komma iväg tidigare, Bittan Dyplin, president i MC-klubben M.I.L.F.

Nästan dubbelt mot målet

Hon är märkbart nöjd och nära på chockad över uppslutningen och det som följde. Målet var satt till 30 000 kronor i insamlade pengar som de skulle skänka till Kvinnohuset i Örebro.

– Vi kunde lämna över 52 700 kronor. Vi var 167 motorcyklar som åkte i kortegen genom stan, så det gick över, över, över förväntan!

Nya tag

Under kvällen pustar de ideella krafterna ut med Countrymusik och något svalkande hos hjulkollegorna i grannklubben.

– Nu håller vi på och städar, grejar och plockar undan och försöker att landa alla intryck som har varit idag. I september så drar vi igång planeringen för nästa år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer