Foto: SVT/TT

Detta har hänt: Cykel-överfallen

Uppdaterad
Publicerad

I fredagskvällen blev tre kvinnor i Örebro slagna i bakhuvudet av en man på cykel. Polisen söker efter den misstänkta gärningsmannen som är fortsatt på fri fot.

Kl. 19.15

En kvinna hade varit och handlat på Willys, Västhaga och var på väg hem. När hon befann sig precis vid brofästet på bron som går över E18/E20 vid Mcdonalds, Västhaga i riktning Rosta blir kvinnan slagen i huvudet, med ett tillhygge, av en för henne okänd gärningsman. Den drabbade blev yr, kände smärta och fick skador.

cykel-överfallen i Örebro

Kl. 19.35

En kvinna befann sig på cykelbanan som ligger intill Kärrhökstigen 9 i Oxhagen, när en okänd gärningsman kom cyklande bakifrån och slog hennei i bakhuvudet, med något sorts tillhygge.

Kl. 19.45

En kvinna gick på cykelbanan och befann sig i höjd med Varbergabadet, då en man på cykel kom ikapp henne bakifrån. Han slog henne i bakhuvudet, med ett tillhygge och cyklade sedan vidare mot höga nummer på Varbergagatan.

Gärningsmannen beskrivs hittills som kraftigt byggd man på cykel som ska ha haft mörka kläder på sig.

Polisen vädjar allmänheten om tips på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

cykel-överfallen i Örebro

Mer i ämnet