Cyklande man slog tre kvinnor i huvudet med tillhygge

Uppdaterad
Publicerad

Inom loppet av 20 minuter på fredagskvällen blev tre kvinnor i Örebro slagna i bakhuvudet av en man på cykel. Polisen söker efter den misstänkta gärningsmannen som är fortsatt på fri fot.

Det första larmet kom till polisen kl 19.30. Då hade en kvinna som befann sig på bron över motorvägen i höjd med Willys Västhaga blivit nerslagen.

Enligt vakthavade befäl Torbjörn Roos kom det sedan ytterligare två anmälningar med samma förlopp som alla ska ha inträffat inom loppet av 20 minuter.

cykel-överfallen i Örebro

Bara kvinnor drabbade

En man har cyklat upp och slagit mot bakhuvudet på personen, och sedan försvunnit från platsen. Brotten har skett vid badet i Varberga, på Västra Vintergatan, samt i Björkgata, exakt gata okänd. Alla tre adresserna ligger på väster i Örebro. Alla drabbade är kvinnor.

– Det vi hittills vet om gärningsmannen är att han ska vara mellan 30 och 40 år, kraftigt byggd och mörkt klädd. Hur cykeln ser ut har vi inte några uppgifter om. Vi är mycket intresserade av att få in ytterligare signalement på mannen som slår, säger Torbjörn Roos.

Två till sjukhus med ambulans

Två personer fördes med ambulans till akuten, och en person tog sig dit på egen hand.

På fredagskvällen var polisen på akuten på USÖ för att höra de drabbade personerna och på så sätt få ett signalement.

– Jag kan inte svara på hur allvarligt skadade de slagna är, men jag vet att det varit blodvite i två av fallen. Jag tror inte att någon varit avsvimmad, säger Roos.

Polisen känner inte igen att något liknande ska ha inträffat i Örebro tidigare.

– Vi är ute och letar på väster. Vi jobbar med att sammanställa vittnesuppgifterna och vi vet också att det finns vittnen till det inträffade som vi gärna vill komma i kontakt med, säger Torbjörn Roos, vakthavande polisbefäl vid region Bergslagen.

Ännu på fri fot på lördagen

Fortfarande tidigt på lördagsmorgonen, vid 04-tiden, hade ingen gripits i ärendet.

– Det har inte framkommit något nytt. Vi håller på med utredningsarbetet, säger Peter Persson, vakthavande befäl under lördagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

cykel-överfallen i Örebro

Mer i ämnet