Foto: TT

Dieseltjuv greps – med 600 liter hemma

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste månaderna har stora mängder diesel stulits runt om i länet. Byggarbetsplatser längs riksväg 50 har varit extra hårt drabbade. I veckan kunde polisen gripa en misstänkt gärningsman, som efter en husrannsakan visade sig ha omkring 600 liter diesel hemma.

Polisen har fått in många anmälningar om stulen diesel under oktober och november i år. Stölderna har skett på olika håll i länet, och det verkar som att tjuven eller tjuvarna utgått från väg 50.

– Tankar, och arbetsfordon längs vägen har varit extra utsatta. Det finns alltid en marknad för diesel, och det är ju troligt att han tagit mer än så och redan sålt vidare en del av det, säger polisområdeskommunikatör Anders Sjöberg.

Mannen bor i Sydnärke, och är inte känd av polisen sedan tidigare, enligt Anders Sjöberg. Han släpptes av åklagare under torsdagen, men är fortsatt misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.