Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet tar polisområdeschefen upp en av incidenterna som de råkat ut för i polisstationen i Vivalla. Foto: Erik Karlsson/SVT

Polisen lämnar stationen i Vivalla – inte tillräckligt säker

Publicerad

Polisen lämnar polisstationen i Vivalla efter en säkerhetsanalys. Anledningen beror på den höjda terrorhotsnivån och att polisstationen inte är tillräcklig säker som arbetsplats.

– Finns för stora brister säkerhetsmässigt, säger Roberto Eid Forest, lokalpolisområdeschef i Örebro

Polisen kommer inte att utgå från polisstationen men kommer att ha fortsatt närvaro i Vivalla genom att åka dit från city med polisbil och sedan tillbaka.

”En arbetsmiljöfråga”

Tanken är att hitta en ny lokal i Vivalla som är mer anpassad till läget i dag. Nuvarande lokalen har de fram tills 2026, men man kommer inte att utgå från den stationen utan bara betala hyra tills dess.

– Det är en arbetsmiljöfråga. Man bygger inte längre polisstationer i ett centrum, säger Roberto Eid Forest, lokalpolisområdeschef i Örebro.

I klippet ovan berättar han om senaste incidenten utanför polishuset som en av anledningarna till att man vidtagit åtgärder gällande säkerheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.