Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hon är lite orolig” – hör Hamodi berätta mer i klippet. Foto: Leonora Toplica/SVT

Hamodis mamma blev instängd på jobbet: ”Orolig för henne”

Uppdaterad
Publicerad

Stora delar av Norrcity i Örebro spärrades av under onsdagen efter att en bil brunnit på parkeringen till polishuset samtidigt som en okänd väska hittades. En av dem som blev instängd och inte fick gå ut var Hamodis mamma som jobbar i en butik på den delen av Storgatan som blev avspärrad.

Många av dem som befann sig inomhus innanför avspärrningarna fick inte lov att lämna byggnaderna, om det inte fanns en bakväg att komma ut.

En av dem var Hamodi Khalils mamma.

– Hon är lite orolig eftersom hon snart slutar och vet inte hur hon ska ta sig ut och komma hem, säger han.

Se när Hamodi Khalil ringer sin mamma innanför avspärrningarna.

Förutom butiken som Hamodi Khalils mamma var instängd i så fick Filadelfiakyrkan, som ligger några hundra meter från polishuset, ställa in kvällens aktiviteter.

– Det här är alltså ingenting som polisen har uppmanat oss till, men vi tänker att det ändå kan vara vettigt att inte locka fler människor till området just i det här läget. Vi vill skapa trygga mötesplatser för barn och ungdomar, säger föreståndaren Ellen Hemström till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.