Nu kan du besöka tandläkaren digitalt

Publicerad

Från och med i dag, måndag, går det att träffa en tandläkare digitalt genom Folktandvårdens app Digital mottagning Region Örebro län. Appen lanseras tidigare på grund av coronaviruset.

Genom de digitala besöken kan patienter få hjälp med lindriga besvär som inte kräver att man besöker tandläkaren fysiskt. Det kan till exempel röra besvär med visdomständer, ilande tänder eller käkledsbesvär. Det kan också röra frågor om olika behandlingsalternativ.

”På grund av den rådande situationen med coronaviruset har vi påskyndat lanseringen av Folktandvårdens digitala mottagning. Genom den digitala mottagningen kan vi hjälpa patienter som i nuläget inte kan komma till sin klinik”, säger Therese Svanbäck, tandhygienist och projektledare på Folktandvården i ett pressmeddelande från Region Örebro län.

Coronaviruset i Örebro län

Fortfarande kommer majoriteten av alla tandvårdsbesök att ske på en fysisk klinik.

”Den digitala mottagningen bidrar till färre resor, kortare frånvaro från jobb, skola eller annan sysselsättning och tandvården blir mer tillgänglig både i coronatider och i framtiden”, säger Maria Comstedt (C), ordförande i folktandvårdsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet