Bjässen Marko Anttila har varit både bänkad och skadad och har inte spelat sedan i mitten av december. Örebro tar sig an Djurgården på hovet – då gör 203 centimeter Anttila comeback. Foto: Daniel Gustafsson/Svt (arkiv)

”Djurgården är hänsynslösa”

Uppdaterad
Publicerad

Örebro tar sig an Djurgården på hovet – då gör 203 centimeter Anttila comeback.

Att säga att matcherna mellan Örebro Hockey och Djurgården är tajta är en underdrift. De tre senaste mötena i SHL har avgjorts på straffar eller i förlängning. I kväll möts de på Hovet – en arena där det är fördel Djurgården.

– Det är inte många lag som åker till Stockholm och kommer hem med en seger. Det blir en svår bortamatch för oss och det gäller att vi snäpper upp oss i lagets alla delar om det ska gå vägen, säger Örebrotränaren Kent Johansson.

Örebro hockey

Och tillägger:

– Djurgården är hänsynslösa och det måste vi hantera.

Med sig till Hovet har Johansson en smått skadeskjuten trupp. Forwarden Johan Adolfsson, som tidigare var borta från spel i nästan två år på grund av en huvudskada, fick en smäll mot huvudet i söndagens möte med Linköping och är åter igen borta från spel. En viktig spelare som Örebro får klara sig utan, men där en pjäs åker ut från isens schackbräde – blir det en ledig plats för en annan pjäs.

Bjässen Marko Anttila har varit både bänkad och skadad och har inte spelat sedan i mitten av december. Men med Johan Adolfsson ur spel har den 203 centimeter långe finländaren fått förnyat förtroende mot Djurgården.

– Han har inte varit uppe i sin rätta nivå tidigare – inte varit lika vass. Men nu ser han ut att vara tillbaka och hittar han bara tillbaka till formen kommer han förhoppningsvis bidra med mer slagkraft framåt, säger Kent Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro hockey

Mer i ämnet