Död hundvalp skickades med posten

Uppdaterad
Publicerad

Personal på postterminalen i Hallsberg gjorde en makaber upptäckt i måndags morse. I en av försändelserna låg en död hundvalp.

Maria Ibsén på Postnord bekräftar det inträffade och konstaterar att polisen nu tagit över ärendet som Sydnärkenytt var först om att rapportera.

– Vi vet inte mer om omständigheterna kring det som har hänt, bara att det har hänt. Nu får polisen bedöma hur man eventuellt vill gå vidare och om man ska försöka spåra upp den som gjort det här, säger hon.

Anmälan om djurplågeri

Polisen har konstaterat att det rör sig om en mycket liten valp, nyfödd eller bara någon dag gammal.

– Huruvida den levde när den skickades med posten går inte att säga ännu, men vi har upprättat en anmälan om djurplågeri och inlett en förundersökning, säger Stefan Dangardt, poliskommunikatör.

Aldrig hört talas om

På Postnord tycker man att det hela är väldigt olustigt.

– Emellanåt skickas väldigt konstiga saker med posten, men något sånt här har jag aldrig hört talas om, konstaterar Maria Ibsén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.