Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dyrare att betala p-avgift än p-böter i Örebros stadskärna

Parkering en hel dag är dyrare än p-böter i Örebros stadskärna

Uppdaterad
Publicerad

Vid årsskiftet höjde Örebro kommun priset för parkering och delade in staden i olika zoner med olika taxor. Men priset på parkeringsböter har inte höjts, så nu är det billigare att få en bot än att betala parkering en hel dag i Örebros stadskärna.

I parkeringszon 1, som utgörs av Örebros centralaste delar, kostar parkering en hel dag, alltså 12 timmar, 420 kronor. Men bötesbeloppet om man inte betalar är 400 kronor.

För den som ska parkera en hel dag blir det alltså billigare att strunta i att betala och för den som ska stå flera timmar kan det vara värt att ta risken och chansa.

Förklaringen till att det fungerar så här är att kommunen inte höjde bötestaxan när man höjde parkeringsavgiften. Ordföranden i tekniska nämnden, Anders Olsson (C), visste inte ens om hur det såg ut.

– Jag har inte varit uppmärksam på det här förhållandet, säger han.

I klippet förklarar Anders Olsson varför man missat att höja bötestaxan och berättar vad som händer nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Parkeringsavgifter Örebro

Mer i ämnet