Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mats Öhman, polisens presstalesperson i Bergslagen, säger att försöken att hitta gärningsmannen hittills varit förgäves. Foto: Raphael Cano Felix/SVT

Efter attacken i centrala Örebro – Polisen letar igenom övervakningskameror

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 10-tiden som en kvinna attackerades med ett vasst föremål av en okänd man. Nu jagar polisen efter gärningsmannen, bland annat går de igenom material från övervakningskameror i omårdet.

– Men hittills har vi letat förgäves, säger Mats Öhman, presstalesperson för polisregion Bergslagen.

Enligt Mats Öhman så ska mannen först ha sagt något till kvinnan, för att sedan hugga henne. Kvinnan lyckades ta sig till en intilliggande byggnad och fick där hjälp med att tillkalla ambulans. 

Gärningsmannen inte identifierad

Kvinnans tillstånd uppges inte vara allvarligt och ett förhör med henne har genomförts på sjukhuset. Nu efterlyser polisen fler tips från personer som vittnat eller varit på plats vid Slottsgatan, Järnvägsgatan och Fredsgatan.

Örebro Krim

Hör Mats Öhman, polisens presstalesperson i region Bergslagen, berätta om attacken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro Krim

Mer i ämnet