Nu bekräftar Migrationsverket att deras verksamhet i Lindesberg kan komma att läggas ner. Foto: Bertil Ericson / TT

Efter beskedet – tjugofem personer kan bli av med jobbet på Migrationsverket i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

Nu bekräftar Migrationsverket att deras verksamhet i Lindesberg kan komma att läggas ner, enligt ett nytt inriktningsbeslut från myndighetens generaldirektör.

– En del av den inriktningen är att vår verksamhet i Lindesberg kommer att avvecklas under 2019, säger Sara Åhman, på Migrationsverket.

Sara Åhman är Migrationsverkets talesperson vad gäller inriktning för omställningen 2019, bland annat för Örebro län. Hon understryker att inriktningsbeslutet varken är förhandlat eller beslutat formellt än.

– Vi har en inriktning som vår generaldirektör kan komma att besluta om i mitten av januari.

25 tjänster hotas

För de cirka 25 medarbetarna i Lindesberg är beskedet om den nya inriktningen tungt. Hur många av dem som kommer att bli av med sina arbeten är inte heller klart ännu.

– Hur många som vi kan behålla eller inte inom organisationen är för tidigt att säga. Det är först när vi uttömt alla möjligheter till omplaceringar till andra orter och tjänster inom Migrationsverket som det kan bli aktuellt med uppsägningar, säger Sara Åhman, och fortsätter:

– Vi är måna om att behålla medarbetare så långt det går, utifrån de behov av kompetenser som finns de närmaste åren.

Besökare kan hänvisas till Örebro

För dem som har behov av Migrationsverkets tjänster i Lindesberg med omnejd kan resan för att få hjälp framöver bli lång. De kommer nämligen att få vända sig till mottagningsenheten i Örebro istället.

– Vad som sannolikt kan komma att ske, om formellt beslut fattas, är att våra besökare framöver istället kommer att få vända sig till kontoret i Örebro, säger Sara Åhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.