Bengt Storbacka (S), ordförande i kommunstyrelsen i Lindesberg, är glad över att nattakuten förstärks. Hör honom i klippet ovan Foto: SVT

Efter beslutet att förstärka nattakuten på Lindesbergs lasarett: ”Jag är jätteglad”

Uppdaterad
Publicerad

Akutmottagning nattetid för patienter med enklare kirurgiska och ortopediska besvär på Lindesbergs lasaretts akutmottagning är tillbaka till årsskiftet. Kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka (S), som kämpat för det här ända sedan akutmottagningen nedrustades förra hösten, jublar över beslutet.

När nattakuten vid bland annat kirurgin på Lindesbergs lasarett nedrustades förra hösten väckte det reaktioner bland invånare, företag och kommunpolitiker i Lindesberg. Men nu – ett år senare – har Region Örebro län hittat en lösning och akuten kommer ha ytterligare bemanning nattetid från årskiftet.

– Jag är jätteglad över att kunna ge den här tryggheten till invånarna i Lindesberg, säger Bengt Storbacka (S) som kämpat för det här i ett år.

Hör kommunstyrelsens ordförande i Lindesberg Bengt Storbacka (S) berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turerna kring Lindesberg lasarett

Mer i ämnet