Utredning om inbrott läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Örebro har i veckan berättat om butiksägaren Shaho Kerim som har utsatts för både knivrån och inbrott. Det senaste inbrottet ägde rum den 14 september, och nu läggs även den utredningen ner.

I mitten av september bröt sig två maskerade personer in i Shaho Kerims affär i Oxhagen. Nu meddelar polisen att de kommer att lägga ner förundersökningen om inbrottet.

– Vi har gjort vad vi kan, vi hittar ingen misstänkt, säger Kristoffer Zickbauer som är förundersökningsledare vid polisen i Örebro.

Inte första gången

I december förra året utsattes Shaho Kerim för ett knivrån som lades ner efter ett halvår. Efter brotten han utsatts för känner han sig otrygg och har därför beslutat sig för att sälja affären.

Läs mer: Över 5.000 polisärenden på hög i Örebro län

Polisen i Örebro län klarar upp färre brott.

Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet minskade antalet personuppklarade brott, alltså brott där minst en misstänkt person har lagförts, med fyra procent första halvåret 2016 jämfört med första halvåret 2015.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen inom polisen

Mer i ämnet