Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har svårt att få in vittnesuppgifter efter helgens dödsskjutning i Vivalla. – Det finns en tystnadskultur, säger Mattias Forssten, chef för lokalpolisområde Örebro. Hör mer i videoklippet. Foto: Johannes Weckström /SVT

Efter dödsskjutningen i Vivalla – svårt att få in vittnesuppgifter

Uppdaterad
Publicerad

Efter lördagskvällens skjutning i bostadsområdet Vivalla i Örebro, där en man i 20-årsåldern avled av sina skador, arbetar polisen intensivt med utredningen. Men trots att det var mycket människor ute vid tidpunkten har man hittills fått in få vittnesuppgifter.

Det var vid 22-tiden som polis larmades om höga smällar mellan en fotbollsplan och en förskola i bostadsområdet Vivalla. Väl framme påträffades en man i 20-årsåldern skjuten till döds. Nu efterlyser polisen fler vittnesuppgifter kring händelsen.

– Efter att själv ha spenderat många år i det här arbetet vågar jag påstå att vid den här tiden och platsen fanns väldigt mycket människor i omlopp. De borde ha bra information som vi måste ta del av för att kunna kunna utreda vem som begått det här mordet, säger Mattias Forssten, chef för lokalpolisområde Örebro.

I klippet berättar han mer om den tystnadskultur de upplever finns i området.

Samverkan krävs

Parallellt med utredningen arbetar myndigheten och kommunen gemensamt med så kallad gruppvåldsintervention, för att förhindra fler liknande händelser framöver. Det projektet är fortfarande i uppstartsfasen. Enligt Forssten finns en hög ambition från kommunens sida att undvika fler dödsskjutningar.

– Jag har ingen kritik eller önskan gentemot kommunen, förutom att fortsätta det goda arbetet. Men det kräver också att man i området tar steget att samverka med polis och andra instanser för att komma vidare, säger Mattias Forssten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Vivalla 2022

Mer i ämnet