Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare i Region Örebro län. Foto: Foto: Leonora Toplica/SVT

Efter FHM:s besked – smittskyddsläkaren rekommenderar att avvakta med ungdomsmatcher

Uppdaterad
Publicerad

Utifrån smittspridningen som råder i Örebro län går nu regionens smittskyddsläkare ut med en rekommendation om att avvakta med matcher och tävlingar för barn och unga fram till den 16 maj.

Det var i onsdags som Folkhälsomyndigheten beslutade att enstaka tävlingar och matcher utomhus för barn födda 2002 och senare nu kan genomföras.

Men smittskyddsläkaren Gunlög Rasmussens rekommendation för föreningar i Örebro län, som bedriver idrotts- och fritidsaktiviteter, ser annorlunda ut. Beskedet är att avvakta fram till den 16 maj.

– Det är viktigt för barn och unga att kunna hålla igång med aktiviteter, och matcher är en viktig del för motivationen. Men Örebro län har nu ett mycket skört läge med hög smittspridning, även bland barn och unga. Vi kan därför inte rekommendera aktiviteter som innebär att fler träffar varandra än som träffar varandra i dagliga sammanhang, säger Gunlög Rasmussen, i ett pressmeddelande från Region Örebro län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet