Kenneth Johannesson, polisens presstalesperson är hoppfull i sökandet efter gärningsman. Foto: SVT/Jonas Kraft

Efter knivattacken – polisen hoppfull i sökandet efter gärningsman

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern vårdas just nu på sjukhus med skärskador efter att ha blivit knivskuren vid Slottsparken i Örebro under fredagseftermiddagen. Polisen har fått in många vittnesuppgifter som man tror kan leda fram till en gärningsman.

– Det ska vi kunna göra, säger Kenneth Johannesson, presstalesperson på polisen.

Det var sent på fredagseftermiddagen som polisen fick larm om  den allvarliga händelsen i Slottsparken i centrala Örebro. Under kvällen, men även under lördagen, har polisen samlat in flera vittnesuppgifter.

Ingen person är ännu frihetsberövad men Kenneth Johanesson känner sig hoppfull i sökandet efter en gärningsman. Han tror att det polisen har att gå på ska kunna leda fram till ett senare gripande.

– Det ska vi kunna göra. Vi har fått in en hel del vittnesuppgifter och har många trådar att dra i. Många personer som polisen pratat med har sett delar av det här. Vi behöver träffa de igen och prata mer.

Den man som knivskars ska enligt uppgifter till polisen ha genomgått en operation under fredagskvällen och han vårdas just nu på USÖ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.