Bild från polisens avspärrningar i samband med mordförsöket. Foto: Jonas Kraft/SVT

Person knivskuren i centrala Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En person i 35-årsåldern hittades med skärskador vid Slottsparken i Örebro på fredagseftermiddagen. Personen har förts med ambulans till USÖ. Polisen har flera patruller på plats.

– Vi har tre enheter vid slottet och flera andra patruller är också igång med ärendet, säger Kenneth Johannesson, polisens presstalesperson.

Det finns i nuläget bara knapphändiga uppgifter om vad som hänt. Larmet kom från SOS till polisen strax före halv fem på fredagseftermiddagen. Polisen rubricerar i nuläget händelsen som försök till mord/dråp.

”Stor resurs som jobbar med det här”

Ingen misstänkt gärningsman är gripen.

– Vi gör just nu en massa vittnesförhör, säger Johannesson.

Vid 20-tiden på fredagen höll polisen fortfarande på med förhör samt sammanställning av den information man hittills fått in.

– Vi har en jättestor resurs som jobbar med det här. Vi försöker göra så mycket som möjligt så tidigt som möjligt, säger Kenneth Johannesson, polisens presstalesperson.

Den skadade mannen har ännu inte kunnat höras. Det finns just nu inga uppgifter om skadeläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.