Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I februari blev en man i 25-års åldern gripen misstänkt för att ha mördat en kvinna i Baronbackarna. Foto: SVT

Efter knivdåd i Baronbackarna – man åtalas misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern som misstänkt mördat en kvinna i Baronbackarna i Örebro i februari har nu åtalats misstänkt för mord och mordförsök. Vid händelsen attackerades även den mördade kvinnans dotter.

I början av februari dödades en kvinna i 50-årsåldern och hennes dotter blev allvarligt skadad efter att ha blivit attackerade med en kniv.

Dottern har i förhör uppgett att hon den aktuella kvällen satt tillsammans med sin mamma och tittade på tv när ljud hördes från brevinkastet.

– När hon går och öppnar så ser hon en man på väg uppåt i trappan. När han vänder sig om känner hon igen honom och hon förstår att han känner igen henne. De har gått i samma skola för flera år sedan, säger åklagare Anders Persson.

Mamman ansluter och säger att hon tänker ringa polisen. När de försöker stänga dörren hindrar mannen dem från att göra det och ska då enligt åklagaren angripit dem med kniv. Tumultet fortsätter i trapphuset ända ner till porten och han lämnar platsen.

– Den äldre kvinnan avlider på sjukhuset och den yngre kvinnan överlever, säger Persson.

Känt sig förföljd

Mannen har i förhör uppgett att orsaken till besöket skett för att han känt sig förföljd av den yngre kvinnan och att han ville få ett slut på det. Han har också sagt att mamman i samband med händelsen ska ha angripit honom med kniv, vilket åklagaren avfärdar helt.  

– Kniven som hittades i trapphuset kom utifrån, säger Anders Persson.

Den misstänkte mannen har medgett att han skadat kvinnorna, men samtidigt nekat till brott. Han har senare konstaterats ha en allvarlig psykisk störning.

Rättegången kommer att inledas den 16 maj.

Hör åklagaren berätta om händelseförloppet i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.