Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här hoppar Örebro fallskämsklubb igen efter den tragiska olyckan i juli då nio medlemmar miste livet i en flygcrasch Foto: Privat: Jepser Bergstrand

Efter olyckan – här hoppar fallskärmsklubben igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter den tragiska olyckan på Örebro airport där nio medlemmar miste livet så möttes klubben igen för att hoppa tillsammans. Det var blandade känslor på plats, men främst glädje att vara igång igen efter det som skett.

Det var den 8 juli en torsdagskväll som ett plan skulle upp i luften med en pilot och åtta stycken fallskärmshoppare på Örebro airport. Det som skulle bli ett vanligt fallskärmshopp blev istället en stor sorg. Planet tog sig upp en bit i luften men störtade sedan och ingen av de som var ombord på planet gick att rädda.

”Precis så skönt som jag hoppades”

Nu nästan en månad senare möttes Örebro fallskärmsklubb igen för att hoppa fallskärm och stötta varandra i den sorg som drabbade klubben och de anhöriga.

– Det har varit en väldigt lång process men nu känns det som att vi är redo att komma igång igen, säger vice ordförande Fredrik Göstasson.

Jesper Bergstrand har varit medlem i klubben i cirka trettio år och han var en av de första att hoppa under söndagförmiddagen.

– Det var precis så skönt som jag hoppades att det skulle vara, vi bär ju med oss det som varit men sen måste man också gå framåt, säger han.

Nästan alla var med

Nästan alla från klubben medverkade på något sätt för att ses och hoppa fallskärm igen. Vice ordförande Fredrik Göstasson säger också att flera gamla medlemmar har vänt tillbaka till klubben efter de har slutat.

– Det är jätteroligt att gamla medlemmar hittar hit igen, alla är välkomna, avslutar Fredrik.

Se Örebro fallskärmsklubb hoppa fallskärm tillsammans igen efter olyckan den 8 juli.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygkraschen på Örebro flygplats

Mer i ämnet