Annsofie Erlingmark ger sin syn på Örebro volleys tuffa ekonomiska situation. Foto: SVT/Bildbyårn

Slåss om SM-guld – samtidigt hotas Örebro volley av konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Anrika Örebro volley, med tio SM-guld på meritlistan, har tagit sig till ännu en SM-semifinal. Men det här kan bli klubbens sista sportsliga framgång eftersom föreningen gå en tuff kamp om sin fortsatta existens där man ansökt om extra krisstöd.

– Tyvärr kommer kommunen neka oss det stöd vi sökt enligt det förhandssvar vi fått, säger styrelseledamoten Annsofie Erlingmark.

Det är en klubb med två ansikten som går en kamp mot klockan just nu. Dels en klubb vars fortsatta sportsliga framgångar är ett stort glädjeämne, men där det råder stor osäkerhet om det här är sista året som klubben ens existerar.

– Det är ju jättetufft. Samtidigt har det här svetsat ihop laget. Spelarna är fantastiska i sättet de tagit sig an slutspelet, som är otroligt viktigt för oss som lag och förening, säger Annsofie Erlingmark.

Svårt att få extra krisstöd

I ett försök att rädda verksamheten lämnade klubben i januari in en ansökan om extra ekonomiskt stöd på närmare en halv miljon kronor till Örebro kommun. Frågan ska upp i fritidsnämnden som tar det definitiva beslutet i mitten av april, men förvaltningen har i en skrivelse till klubben meddelat att förslaget till nämnden är att ge avslag till ansöklan. Motiveringen är att det inte finns någon budget avsedd för den typen av bidrag i nämnden, vilket nämndens ordförande också uppger för SVT Nyheter Örebro.

– Det är med sorg i hjärtat vi inte kan gå in med några medlen eftersom det inte finns utrymme i budgeten. Men vi hoppas vi kommer kunna presentera nya krispengar att fördela ut, säger Marie Brorson (S).

– För oss blir det att se över sponsorer, aktiviteter och andra aktörer som kan ge oss ekonomi som kan få oss att tro på en nästa säsong, säger Annsofie Erlingmark.

Efter Örebro volleys vädjan – ser ut att nekas extra krisstöd av kommunen

Klubben kämpar om sin överlevnad under pågående slutspel

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.