Annsofie Erlingmark, styrelseledamot i Örebro volley, om den ekonomiska krisen i föreningen. Foto: Marcus Titus/SVT

Örebro volley på väg i konkurs: ”Akut situation”

Uppdaterad
Publicerad

Elitsatsande Örebro volley har tappat stora delar av sin inkomst under coronapandemin och nu är den ekonomiska situationen akut. Föreningens styrelse menar att det är tveksamt om de överlever säsongen ut.

I ett sista försök att rädda verksamheten lämnade man under slutet av förra veckan in en ansökan om extra ekonomiskt stöd på närmare en halv miljon kronor till Örebro kommun.

– Elitföreningen har funnits i över 30 år och presterat otroligt fina resultat till Örebro och det hade varit jättetråkigt om vi behöver lägga ned, säger styrelseledamoten Annsofie Erlingmark.

Coronaviruset i Örebro län

Stöden räcker inte

Från Örebro kommun får de sedan tidigare både hyresstöd och elitstöd men trots att det är lättnader för klubben räcker det inte för att täcka upp de tappade inkomsterna.

– Tittar man på andra sporter och föreningar så är det stora skillnader i bidragen som ges ut, så man hade ju hoppats på att det går att göra mer, säger hon.

”Har redan låg hyra”

Kommunalråd Ullis Sandberg (S) har ännu inte tittat på föreningens ansökan men menar att ingen annan elitklubb i kommunen har fått något extra stöd under pandemin.

– Örebro kommun har inför det här året ganska stora utmaningar redan, så det är inte så att de pengarna finns redan utan då måste de komma från annat håll, säger hon.

Det kommunen bland annat har kunnat hjälpa elitföreningarna med är lägre hyreskostnader.

– Men Örebro volley har redan en väldigt låg hyra, så det ska man också känna till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet