Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det vi befarar nu är att vi får ett fem gånger så högt elpris”, säger klubbens ordförande Joakim von Bothmer. Foto: SVT

Efter padelboomen – så slår elkrisen mot Nora Lawntennisklubb

Uppdaterad
Publicerad

De höjda elpriserna drabbar alla, inte minst idrottsrörelsen. I Nora Lawntennisklubb oroar man sig nu för vad som kommer att hända när det nuvarande elavtalet går ut i november, samtidigt som intresset för sporten har minskat.

Föreningen äger sin anläggning och får varken bidrag från kommunen eller idrottsförbundet, konstaterar klubbens ordförande Joakim von Bothmer:

– Vi har hittills varit förskonade med fasta elavtal. Det vi befarar nu när vårt nuvarande avtal går ut i november, det är att vi får ett fem gånger så högt elpris. Det kommer i så fall att drabba oss väldigt hårt. Våra kostnader kommer att öka dramatiskt.

Han menar också att det är viktigt att inte bara kompensera företag och privatpersoner för de höga elpriserna.

– Man nämner ingenting till idrotten. Därför ska det bli intressant att se vad det blir av den dialog som Riksidrottsförbundet har med regering och riksdag.

Behöver inte skära ner

En fördel i just Nora, menar han, är samtidigt att föreningen inte är utsatt för konkurrens, som i andra städer:

– Vi ser inte att vi behöver skära ner i något i alla fall. Däremot får vi hålla igen på investeringar på renovering av anläggningen och de bitarna.

I klippet berättar Joakim von Botmer om oron och om vad konsekvenserna skulle kunna bli.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer