Plaskdammen i Stadsparken är torrlagd efter en vattenläcka. Foto: Thomas Wedin /SVT

Efter renoveringen – plaskdammen i Stadsparken stängd resten av sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Den som hade tänkt ta med sig barnen till Stadsparken för svalka i under helgen får tänka om. Örebro kommun meddelar på sin hemsida att plaskdammen i Stadsparken är stängd resten av sommaren på grund av en läcka.

Plaskdammen i Stadsparken har fram till igår, fredag, varit stängd på grund av renovering. Bänkar har bytts ut och staket har målats.

Men under fredagens nyöppnande av den uppfräschade platsen upptäcktes en vattenläcka, och plaskdammen fick stängas igen efter bara en timme rapporterar P4 Örebro.

– Vi har fått en läcka på självaste bassängen och måste reda ut vad det innebär, säger Randi Andreasson, planerare på park och gata på Örebro kommun, till radiokanalen.

Fyraåring är besviken

Karolina Dylak och hennes son besökte Stadsparken på lördag förmiddag, redo att hoppa i och bada.

– Igår gick jag in på kommunens hemsida och det stod att den skulle vara öppen. Jag har en fyraåring som är ganska besviken. Det är tråkigt, säger Karolina Dylak.

En besviken fyraåring och hans mamma Karolina Dylak i den torrlagda plaskdammen i Stadsparken i Örebro. Foto: Thomas Wedin / SVT

Plaskdammarna i Västra Rostaparken, Tegnérlunden och Rostaparken är däremot öppna nu, efter besked om godkända vattenprover under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.