Foto: Christian Vargahed

Varken offer eller misstänkta efter skottlossningen i Tybble

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagkvällens skottlossning i Tybble vet polisen fortfarande inte vem som var måltavla.

– Vi har fortfarande ingen målsägande eller offer. Och ingen misstänkt, säger Christina Hallin, presstalesperson hos polisen.

Torsdagens skottlossning i Tybble är det andra grova våldsdådet i området på mindre än en månad. I slutet av september misshandlades en man grovt med stickvapen och fick föras till sjukhus. En av sakerna polisen kommer titta på nu är eventuella kopplingar till den händelsen.

– Självklart. När det händer grova brott där det kan hänga ihop så kollar vi på det, det gäller inte bara i närtid utan även äldre händelser. Vad är det som hänt i det aktuella området, det tittar vi på hela tiden, säger polisens pressansvariga Christina Hallin.

Misstänkt mordförsök

Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordförsök, eftersom händelseförloppet tyder på att en eller flera personer var måltavlor.

– Vi tror inte det var prickskytte där mot nåt träd eller en husvägg, utan man har skjutit mot personer, sa Mats Öhman, presstalesperson hos polisen, under gårdagskvällen.

Ingen gripen, inget offer

Hur många gärningspersoner det rör sig om är inte fastställ, men enligt Christina Hallin rör det sig om ett antal personer. Ingen är dock gripen. Polisen arbetade på platsen under kvällen och har under natten fortsatt.

– De tekniska undersökningarna är avslutade och avspärrningarna är hävda. Vi hittade en del som är taget i beslag, men jag går inte in på vad, säger Christina Hallin.

Enligt polisen finns fortfarande ingen som kan ses som målsägande eller offer och vad de vet har ingen skadats fysiskt.

– Nej, inte vad vi fått fram.

”Klassiskt utredningsarbete”

Med anledningen av brottsrubriceringen är det avdelningen grova brott på polisen som kommer att utreda ärendet nu.

– Det har gått över i utredningsskede så de ska gå igenom den information vi fått in. Det är klassiskt utredningsarbete som väntar nu.

Vittnen på platsen beskrev det som att det rörde sig om automatvapen, är det något du kan kommentera?

– Det är något som teknikernas eventuella fynd kommer visa på, så det kan jag inte kommentera i nuläget, säger Christina Hallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.