Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu får stadsmissionens verksamhet Porten extra pengar. I klippet berättar Jessica Ekerbring (S), kommunalråd i Örebro kommun, vilken skillnad hon hoppas att pengarna ska göra. Foto: SVT

Efter stor ökning av hemlösa – nu får Porten i Örebro 1,4 miljoner extra

Uppdaterad
Publicerad

Antalet personer som lever i akut hemlöshet i Örebro har ökat med 60 personer, det visar en ny kartläggning. Nu väljer Örebro kommun att satsa 1,4 miljoner extra, fördelat på 2023 och 2024, på Stadsmissionens verksamhet Porten.

Under förra året fick Porten besök av sammanlagt 320 personer, varav 120 befann sig i akut hemlöshet. Örebro kommuns nollvision mot hemlöshet är man långt ifrån att leva upp till.

Under våren 2022 gick kommunen ut med en nollvision mot hemlöshet, har ni misslyckats med arbetet?

– Nu var ju det ganska nyligen, men det vi har gjort sedan dess är att vi tagit den här strategin och vi har också anställt en samordnare för hemlöshetsfrågorna för att vi ska kunna få verkstad av den strategin vi har beslutat kring.

Titta på klippet för att höra Jessica Ekerbring (S) berätta om vilken skillnad hon hoppas att pengarna ska göra för Portens verksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.